Spring til indhold

Motivation

Mangler du eller har du helt mistet motivationen til at studere? Få hjælp og find ind til, hvad der kan motivere dig til gennemføre uddannelsen og genfinde dit drive.

Motivation

Mangler du eller har du helt mistet motivationen til at studere? Få hjælp og find ind til, hvad der kan motivere dig til gennemføre uddannelsen og genfinde dit drive.

Genvind motivationen

Hvilken rolle spiller motivation egentligt?

Motivationen er din drivkraft og energi i dagligdagen, det er alfa og omega. Derfor er det også essentielt, at du finder den drivkraft, som skubber dig fremad.

Manglende motivation kan udmunde i, at du føler dig presset og ikke oplever balance i din studiehverdag. Du har måske været motiveret til at studere, men har med tiden mistet noget af gejsten? Det kan også være, at du er i tvivl, om du er på det rigtige studie? Hvad end det skyldes, er det vigtigt, at du arbejder på at finde din drivkraft. Er du i tvivl om, hvad der giver dig drivkraft og motiverer dig, så overvej følgende: 

 1. 1

  Hvad gør dig glad?

  Find et papir og noter de ting, som gør dig glad - det er typisk de ting, der gør dig motiveret og giver dig fornyet energi. 

 2. 2

  Hvor meget fylder dine energikilder? 

  Spørg nu dig selv, hvor meget fylder de her energikilder i din hverdag eller i løbet af en uge, og reflekter over, hvor meget du gerne vil have, at de skal fylde, så du føler dig glad og motiveret til hverdag. 

Find din drivkraft

Med motivation får du drivkraft til at komme igennem studiet, men modsat hvis ikke længere du er motiveret for studiet, vil du bruge store mængder af ressourcer og energi bare for at komme igennem hvert semester. Derfor er det vigtigt, at du stiller dig selv 4 spørgsmål:

1.

Har jeg valgt det rigtige studie?

2.

Hvad er min passion?

3.

Hvad motiverer mig?

4.

Hvad elsker jeg at gøre og hvorfor?

Det kan være skræmmende at komme til den erkendelse, at det måske ikke er det rigtige studie, du har valgt. Derfor er det vigtigt, at du bruger tid på at fundere over ovenstående spørgsmål. Det er vigtigt, at du finder din motivation - den, der gør, at tingene lykkes for dig, den, der gør, at du får succesoplevelser og den, der gør, at du går igennem ild og vand for at lykkes.  

Føler du dig presset eller stresset?

Hvis du føler dig presset eller stresset, kan det også påvirke din motivation. Derfor er det vigtigt, at du bliver opmærksom på, hvad det er, der presser eller stresser dig, så du har mulighed for at ændre det. Har du svært ved at identificere, hvad det er, der er på spil? Så prøv følgende øvelse:

 1. 1

  Ydre stressfaktorer

  Reflekter over, hvilket pres du møder fra dine omgivelser og skriv dem ned på et stykke papir.

 2. 2

  Indre stressfaktorer

  Reflekter over, hvilket pres du lægger på dig selv og skriv dine refleksioner ned på samme papir. 

 3. 3

  Hvad kan DU gøre?

  Kig på de ydre og indre stressfaktorer og spørg dig selv "Hvad kan JEG gøre ved det?"