studerende.aau.dk

Tag det seriøst med ro

Valg undervejs og job

Undervejs på dit studie og efter endt studie vil du komme til at tage valg, som kan have indflydelse på din senere karriere. Men hvad kan du selv gøre for at blive mere employable? Og hvad kan du gøre, hvis du er i tvivl om, hvad du gerne vil? Bare rolig - der er masser af hjælp at hente!

Tag det seriøst med ro

Valg undervejs og job

Undervejs på dit studie og efter endt studie vil du komme til at tage valg, som kan have indflydelse på din senere karriere. Men hvad kan du selv gøre for at blive mere employable? Og hvad kan du gøre, hvis du er i tvivl om, hvad du gerne vil? Bare rolig - der er masser af hjælp at hente!

 • Få erfaring, mens du studerer

  Mens du er i gang med din uddannelse, er der flere ting du kan gøre for at få erfaring du kan skrive på dit cv. Læs mere om dine muligheder og få tips og tricks til at komme i gang.

  Hvordan starter jeg min karriere som studerende?

 • Find inspiration i andres karriereveje

  Inspirationshistorierne handler om tidligere og nuværende AAU-studerende, som deler deres viden og erfaringer om forskellige karriererelaterede emner med dig.

  Få inspiration til at starte din egen karriere

 • Job- og praktiksøgning

  Det kan være en stor mundfuld at gå i gang med at søge efter studiejob, praktik eller dit første job. Der er meget at forholde sig til, og mange spørgsmål kan opstå. Her på siderne kan du finde en masse svar, og AAU Karriere sidder også klar til hjælpe dig videre. Ta' det det roligt - vi finder ud af det sammen!

  Hvad skal jeg vide om at søge job og praktik?

 • AAU Jobbank

  AAU Jobbank er fyldt med relevante opslag til dig gennem hele din studietid - når du begynder på AAU og fx søger studiejob, undervejs, hvor du fx søger praktik (projektorienteret forløb), og når du er blevet færdiguddannet og søger fuldtidsjob. Du kan endda også oprette en profil, så virksomhederne kan finde dig, og få tilsendt relevante opslag.

  Hvordan kan du bruge AAU Jobbank?

 • Online kursus om job og karriere

  I dit eget tempo og i de etaper, du har tid til, bliver du klogere på de skridt, du skal tage - lige fra at finde ud af, hvad du overhovedet har lyst til, og til at du møder op første arbejdsdag på dit nye job. E-læringsforløbet guider dig gennem processen. Find det på Moodle.

  Hvad kan jeg bruge AAU Karriere's E-læring til?

 • Ophold i udlandet

  Kombiner dit studie med et ophold i udlandet, hvor du samtidig styrker dit sprog, lærer at begå dig i andre kulturer og opbygger internationale relationer. Du kan tilbringe et semester på et universitet eller i en virksomhed/ organisation i udlandet. Læs mere om dine muligheder, hvordan vi kan hjælpe dig og hvilke legater du kan søge.

  Hvad skal jeg vide om ophold i udlandet?

 • Valg af kandidat, tilvalgs- og sidefag

  Mange studerende kan være meget forvirrede og frustrerede over, hvilken kandidat og hvilket sidefag, de skal vælge. Det kan for mange næsten føles som om, at resten af deres liv afhænger af dette valg. Studie- og karrierevejledere kan roligt mane din frygt i jorden, for selvom dit valg har stor betydning lige nu, så er det ikke altafgørende for resten af dit liv og din karriere.

  Hvordan kommer jeg i gang med at vælge?

 • Hvad kan jeg bruge min uddannelse til?

  Som studerende eller snart færdiguddannet kan det være svært at overskue, hvad man kan - både hvilke kompetencer, du har, og hvilke jobs, du kan få. Her kan du lære, hvordan du sætter ord på, hvad du kan, få inspiration til hvad du kan bruge det til, og se hvilke andre veje du kan gå.

  Hvordan kan jeg blive klogere på hvad jeg kan?

 • Snart nyuddannet

  Som snart nyuddannet er der flere praktiske ting, du skal have styr på. Der er også flere steder, hvor du kan hente hjælp til jobsøgning, lønforhandling og meget mere. Vi guider dig igennem det hele her.

  Hvad skal jeg vide som snart nyuddannet?

 • Studenter­entreprenørskab

  Som studerende kan du få testet dine evner inden for entreprenørskab, hvad enten du har ambitioner om at blive en entreprenør eller at du ønsker at tilføje dette mindset til dine akademiske kompetencer.

  Hvad vil det sige at være entreprenant?

Dit valg er heldigvis ikke altafgørende

Et spørgsmål, der formentlig har meldt sig for dig, er: ”Hvad vil jeg?”

Det er et vigtigt spørgsmål, og svaret skal være med til at rammesætte de valg, du træffer, og de forhåbninger du har til din fremtidige karrierevej.

Det er bare ikke altid, at du kan give et særligt entydigt svar på spørgsmålet. Og det er helt okay. Idéen om en retning at gå i er nemlig nok til at begynde med. Og du har allerede taget mange skridt i en retning ved at have valgt at gå på universitetet.

 

Husk 4 ting, når du træffer valg

 1. Du bliver klogere af alt, du gør

  Selvfølgelig kan der træffes valg, der er ”endegyldige”, i den forstand at du ikke kan vælge dem om, men det betyder ikke, at du ikke er blevet klogere af valget til næste gang, du skal vælge.

 2. Tit betyder det faktisk ikke så meget

  Ofte har valg af valgfag eller vedrørende praktik i Danmark kontra udlandet ikke den helt store konsekvens.

 3. Hvad der er det ”rigtige”, kommer an på situationen

  Selvfølgelig kan der være sammenhænge, hvor det ene eller det andet vil vægte højere, men det er baseret på det enkelte tilfælde. Der kan ikke siges noget generelt om, hvilke valg der er bedst.

 4. Stol på dig selv, din mavefornemmelse og din research

  Du kan fx researche ved at tale med nogen, der laver noget, du godt kunne tænke dig at lave.

Hvor kan jeg få sparring?

Har du brug for en snak i forbindelse med tanker omkring job og valg undervejs på AAU, står vejlederne på AAU klar.

Få sparring om dine tanker i forhold til at træffe et studievalgFå sparring på dine tanker om job og karriere

Kommende arrangementer om job og karriere