Der er tre oplysninger, som altid skal fremgå af en ansøgning om dispensation: hvem, hvad og hvorfor.
Hvem søger?
Ansøgningen skal indeholde dit fulde navn. Af identifikations- og sikkerhedsmæssige hensyn skal du også oplyse både CPR-nummer, uddannelse og semester. Din ansøgning skal afsendes fra din studentermail, da al skriftlig korrespondance med universitetet skal foregå via denne.
Hvad søger du om?
Modtageren af din dispensationsansøgning ved som udgangspunkt ikke, hvad du søger om. For at undgå tvivl, er det meget væsentligt, at du tydeligt beskriver, hvad du søger om dispensation fra.
Hvorfor søger du?
Dispensationer er fritagelser fra de almindelige regler, og du kan i flere tilfælde få dispensation, hvis der foreligger usædvanlige forhold hos dig selv. Usædvanlige forhold kan eksempelvis være egen sygdom, sygdom i nærmeste familie eller andre personlige usædvanlige forhold, som du er uforskyldt i og som ikke skyldes manglende studieegnethed. Derfor skal en ansøgning altid indeholde en forklaring på, hvorfor det er nødvendigt med en dispensation.
Det er ikke uden betydning, hvilken begrundelse du giver - eksempelvis hvilke usædvanlige forhold, der ligger til grund for, at en prøve ikke er bestået i tre tidligere forsøg.
I universitetets vurdering af, om der foreligger usædvanlige forhold, kan studieegnethed ikke indgå. Det kan dog være en fordel i forhold til dit videre forløb, at få udarbejdet en studieplan, selvom universitetet ikke må tage dette i betragtning i vurderingen af, om der skal gives dispensation.
Det er vigtigt, at du uddyber din dispensationsansøgning, så ansøgningen er konkret og godt begrundet. Husk altid at vedlægge dokumentation i det omfang, det er muligt. Dokumentation kan eksempelvis være lægeerklæringer for sygdom og lignende.