Spring til indhold

Det professionelle sociale medie

LinkedIn

Vi anbefaler, at du opretter din LinkedIn-profil allerede mens du er studerende. Du kan bruge LinkedIn til at blive set, vedligeholde dit netværk, søge job og holde dig opdateret på dit faglige felt. Men hvordan kommer du i gang, og hvad skal du være opmærksom på? På denne side finder du bl.a. guides til at oprette en profil og til at bruge LinkedIns alumneværktøj.

Det professionelle sociale medie

LinkedIn

Vi anbefaler, at du opretter din LinkedIn-profil allerede mens du er studerende. Du kan bruge LinkedIn til at blive set, vedligeholde dit netværk, søge job og holde dig opdateret på dit faglige felt. Men hvordan kommer du i gang, og hvad skal du være opmærksom på? På denne side finder du bl.a. guides til at oprette en profil og til at bruge LinkedIns alumneværktøj.

Omkring hver tredje dansker er på LinkedIn, og de bruger det til alt muligt. Nogen har kun lige oprettet en profil, mens andre bruger det dagligt. Det er en kæmpe ressource i mange henseender, og det er en ressource, vi anbefaler dig at benytte.

Hvad går LinkedIn ud på?

LinkedIn handler om at dele og involvere sig.

Modsat Facebook så har du på LinkedIn ikke en personlig ”væg”, hvor du kan lave statusopdateringer, som gemmes som såkaldte ”opslag”. På LinkedIn kalder man det for ”indlæg”, hvilket kan ses som en tangent til idéen om debatindlæg.

Du skal bruge LinkedIn som dig selv, og du skal være komfortabel og autentisk i din brug. Du er ikke forpligtet til noget, og det kan også være, at du ikke føler, at du kan eller har lyst til at byde ind med så meget (endnu). Du skal føle dig nogenlunde godt tilpas i det.

Find din måde at gøre det på. 

Når du søger et job, er der stor chance for, at virksomheden tjekker din LinkedIn-profil. Det er derfor vigtigt, at den er opdateret og gennemtænkt.

3 grunde til at have en profil på LinkedIn:

59 %

af danske virksomheder bruger LinkedIn som rekrutteringskanal

54 %

af danske virksomheder bruger deres virksomhedsside på LinkedIn til at dele nye jobs

67 %

af danske virksomheder laver research på fremtidige medarbejdere via LinkedIn i løbet af rekrutteringsprocessen

Vis hvad du kan og giv noget igen

Det er vigtigt, at du både tænker over, hvordan du kan få noget ud af dit netværk, og i høj grad også hvordan du kan give noget til dit netværk.

Det behøver ikke være lange artikler, du skriver, men hvis du har indsigt i et bestemt (professionelt) område, kan du med fordel øse ud af din viden. Det er også en glimrende måde at gøre sig positivt bemærket på. Hvis du er synlig på en konstruktiv, kompetent og hjælpsom måde, er der sandsynlighed for, at folk vil huske det.

7 spørgsmål og svar om LinkedIn

Brug LinkedIn aktivt. Bland dig i debatten for at vise din nysgerrighed og kunnen. Jo mere du blander dig, jo mere får du ud af at bruge platformen. Vær ikke bange for at tage kontakt eller stille spørgsmål. Folk, der er på LinkedIn, er der for at netværke.

Guide til at komme i gang med LinkedIn:

Opret din egen profil

Vi guider dig igennem din profil i 7 trin herunder, så det bliver hurtigt og let for dig at oprette en skarp profil.

Alle trin er illustreret og uddybet med et eksempel fra karrierevejleder Andrés egen profil.

Rådene herunder er blot anbefalinger, som du kan vælge at følge, hvis de giver mening for dig. Hvis du følger dem, er du i hvert fald ikke helt gal på den!

Online kurset hjælper dig i gang med LinkedIn

I AAU KarrierE-læring kan du bl.a. lære om karriereprofiler og LinkedIn.

  • Find LinkedIn i modul 4.5

Læs om online kurset AAU KarrierE-læring og login

Guide til at finde inspiration til, hvad du kan:

LinkedIns alumneværktøj

Med alumneværktøjet på LinkedIn kan du finde andre AAU'ere og bl.a. se, hvad de laver og hvor de arbejder.

Du kan bl.a. bruge LinkedIn Alumni til at:

  • Blive klogere på dine muligheder under og efter studiet
  • Blive inspireret af andres karriereveje og måder at fortælle om dem
  • Finde relevante organisationer, du kan samarbejde med under studiet

LinkedIn indeholder oplysninger på ca. 100.000 AAU-profiler. Med alumneværktøjet kan du derfor let finde og kontakte andre med din uddannelse og udvide dit netværk.

Du kan filtrere din søgning efter bl.a. årstal, uddannelse, kompetencer samt hvordan I er forbundet i netværket. Alle søgeresultaterne er klikbare, så det, du klikker på, bliver tilføjet som et filter i din søgning.

 

Kom i gang med LinkedIns alumneværktøj

Gå gennem de 5 trin i guiden herunder:

Få en snak med AAU Karriere

Under hele din tid som studerende på AAU kan du gratis få karrierevejledning om alt, der har med din karriere at gøre. Du er måske i tvivl om, hvad du kan med din uddannelse, hvordan du kan sætte ord på dine kompetencer, eller måske har du brug for professionelle øjne på dit cv.

Kontakt karrierevejlederne og få en snak om lige præcis det, du har brug for.