Din guide til
Karrieremesser

Din guide til
Karrieremesser

Der er mange måder at gå på messe på, og det er bedre at snuse lidt det (og smage på noget af det slik, der som regel er) end slet ikke at komme afsted! Vi anbefaler dog, at du sætter dig for at tale med nogle af virksomhederne – gerne velforberedt.
Du behøver ikke gå målrettet efter et job. En snak med dem kan også give dig:
- Indsigt i en virksomhed og/eller en branche
- Øvelse i at tale med repræsentanter fra en virksomhed
- Mulighed for at få sparring på dit cv – hvad vægter virksomhederne, når de udvælger kandidater?
3 tips til at gå på messe:
1.
Beslut, hvorfor du gerne vil på messe
2.
Research virksomhederne og udvælg nogle stykker, du vil fokusere på
3.
Forbered spørgsmål og vær klar på dialog – forbered dig på at kunne fortælle noget om dig og din faglighed
Du skal ikke fyre en salgstale af. Det handler om at forberede et par gode spørgsmål, tænke over, hvad du kan gøre for dem og starte en dialog.
Hvordan kan jeg forberede mig til messen?
Hvilke messer kan jeg tage på?
Virtuelle messer - hvad skal jeg være opmærksom på?
På virtuelle messer har du nogle lidt andre vilkår end på fysiske messer, så der er nogle ting du skal være opmærksom på. Når du har disse ting for øje vil de virtuelle messer være meget det samme som fysiske messer.
Hvad skal jeg gøre efter messen?
Er der nogen, du skal kontakte igen?
Var det et møde, der bare gjorde dig klogere?
Skal I have et samarbejde om et projekt, praktik eller måske job?
Vi anbefaler, at du samler op på jeres møde – om ikke andet ved at tilføje personen, du talte med, til din LinkedIn for på den måde at sikre, at du kan følge personens og virksomhedens aktivitet. Hvis samtalen bød op til mere end bare en ”passiv” tagen kontakt fra din side, er der flere ting, du kan gøre.
Skriv en besked i din netværksanmodning – det virker langt mere personligt og mindre ”jeg vil gerne have mange mennesker i mit netværk”-agtigt. Det behøver ikke være det store; bare at I talte sammen, og at det lød spændende, det hun lavede.
Formålet er, at du bliver klogere og kommer i netværk med nogen, der kan gøre dig det. Derudover kommer du i netværk med personens netværk. Så måske får du øjnene op for andre spændende mennesker og virksomheder i takt med, at dit netværk bliver større.
Inden du starter en dialog, skal du være sikker på, at det bliver med en tydelig værdi for virksomheden. Så føles det nemlig også mindre ”anmassende”, når du ringer eller skriver til personen eller en anden person i virksomheden.
Hvis du har haft en rigtig god snak på messen, kan det være, at personen, du talte med, har lyst til og mulighed for at være sparringspartner på enten noget fagligt eller personligt i forhold til din karriere.
Spørg ikke om at få noget, men spørg til deres virke og deres faglighed – de fleste vil gerne dele ud af deres erfaringer.
Få en snak med AAU Karriere
Under hele din tid som studerende på AAU kan du gratis få karrierevejledning om alt, der har med din karriere at gøre. Du er måske i tvivl om, hvad du kan med din uddannelse, hvordan du kan sætte ord på dine kompetencer, eller måske har du brug for professionelle øjne på dit cv.
Kontakt karrierevejlederne og få en snak om lige præcis det, du har brug for.