SU på Aalborg Universitet

SU på Aalborg Universitet

Nyheder fra SU-kontoret
Kandidatuddannelse
Hvis du afslutter din bacheloruddannelse til sommer (inden udgangen af august), og starter på en kandidatuddannelse pr. 1. september 2023, skal du søge om SU igen til din kandidatuddannelse gældende fra 1. juli. Du kan tidligst søge fra den 1. juni 2023. Læs her, hvordan du søger: kandidatuddannelse
Du kan ikke få SU i sommerferien, hvis du afslutter din bacheloruddannelse i maj eller tidligere.
Dispensationsramme på kandidatuddannelsen
Hvis du mangler et fag på din bacheloruddannelse pr. 1. september 2023, og samtidigt fortsætter på kandidatuddannelsen på dispensationsrammen, så læs her, hvordan du forholder dig i forhold til SU: Dispensationsramme
Hvis du bliver forsinket på bacheloruddannelsen eller kandidatuddannelsen
Hvis du bliver forsinket, skal du forlænge din uddannelse på minSU. Dette gør du under ”Ret din SU – Forlæng uddannelsen”. Du skal oplyse, at du søger om SU fra indeværende måned, ellers modtager du et afslagsbrev. Du kan modtage støtte, så længe du stadig har SU-klip/slutlånsrater tilbage og opfylder reglerne om studieaktivitet – se mere her: Forsinket-i-uddannelsen
Slutlån
Du har mulighed for at søge om slutlån, når du har opbrugt alle dine SU-klip, og du endnu ikke har afsluttet din uddannelse.
Der kan søges om slutlån i de sidste 12 måneder af uddannelsen, og i nogle tilfælde 24 måneder af uddannelsen. Du kan tjekke på minSU under “Se din SU – Klippekort", og se hvor mange slutlånsrater du har mulighed for at låne.
Læs mere om reglerne for slutlån
Rammeudvidelse
Har du en professionsbacheloruddannelse, et toårigt sidefag eller propædeutik, kan du under visse betingelser få en udvidelse af din SU-ramme, dvs. ekstra klip til din kandidatuddannelse. Du kan læse mere om reglerne her: Rammeudvidelse.
Udlandsstipendium
Udlandsstipendium er for dig, der planlægger et studieophold på egen hånd, dvs. uden for AAU’s samarbejdsaftaler. Stipendiet dækker helt eller delvist studieafgiften på det godkendte studieophold.
Læs mere om reglerne for udlandsstipendium.
Transportrabat
Du har mulighed for at søge om ungdomskort og i særlige tilfælde kilometerpenge. Du kan læse mere om ungdomskort og kilometerpenge på ungdomskort.dk.
SPS
Specialpædagogisk Støtte (SPS)
Har du en funktionsnedsættelse – et fysisk handicap eller en psykisk eller neurologisk lidelse, er du ordblind eller talblind har du mulighed for at søge om specialpædagogisk støtte (SPS). Støtten er individuelt målrettet dine behov og kan være forskellige hjælpemidler eller en støtteperson.
Vil du høre mere om dine muligheder, kan du kontakte SPS på sps@aau.dk eller på 9940 9430 (telefonen er åben tirsdag og torsdag fra 10-12). Vi behandler naturligvis din henvendelse med fortrolighed.
SU og SPS
Har du spørgsmål til din SU eller SPS
På su.dk og på su.aau.dk vil du kunne få svar på mange af dine spørgsmål om SU.
På spsu.dk og sps.aau.dk kan du finde svar på spørgsmål om SPS.
Hvis du skal aflevere dokumentation eller ansøgninger til SU og SPS på Aalborg Universitet, skal du sende det til os fra din student mail.
Ferielukket
SU og SPS har ferielukket i uge 29 og 30 (17. -28. juli 2023)
Kandidatuddannelse
Du kan tidligst søge om SU til kandidatuddannelsen fra 1. juni 2023. Hvis du afslutter din bacheloruddannelse til sommer (inden udgangen af august), og starter på en kandidatuddannelse pr. 1. september 2023, skal du søge om SU til din kandidatuddannelse. Du søger om SU fra juli måned, og vil dermed modtage SU i sommerferien imellem bachelor og kandidat. Du søger via minSU.
Dispensationsramme på kandidatuddannelsen
Hvis du mangler et fag på din bacheloruddannelse pr. 1. september 2023, og samtidigt fortsætter på kandidatuddannelsen på dispensationsrammen, skal du ikke søge om SU til kandidatuddannelsen, men i stedet forlænge din bacheloruddannelse.
Læs mere om SU til kandidatuddannelse
Studieaktivitetskontrol i marts 2023
Styrelsen foretager i denne måned studieaktivitetskontrol. Der vil via e-Boks blive sendt et parthøringsbrev ud til de studerende som ikke opfylder reglerne om studieaktivitet i starten af april måned. Hvis du modtager et brev i din e-Boks om, at din SU stopper, fordi du er studieinaktiv, så læs mere på siden om studieaktivitetskontrol.
Du kan også selv holde øje med din studiefremdrift på minSU under ”Se din SU – Studiefremdrift”.
Forsinkelse pga. Sygdom, rådsarbejde eller særlige forhold
Hvis din forsinkelse skyldes sygdom, rådsarbejde eller særlige forhold, kan du søge om tillæg af klip. Hvis du får tildelt tillæg af klip, vil ECTS-kravet blive nedskrevet og du vil have mulighed for at få din SU sat i gang igen. Læs om tillæg af klip på siden om forsinkelse i uddannelse.
Hvis vi modtager en ansøgning fra dig om tillæg af klip inden partshøringsfristen den 19. april 2023 kl. 12.00, vil din afgørelse om studieinaktivitet blive udskudt, og du vil modtage SU, imens vi behandler din ansøgning. Hvis vi modtager en ansøgning om tillæg af klip efter fristen, vil du stadig have mulighed for at få din SU sat i gang, men tidligst fra den måned vi modtager din ansøgning. Bemærk at der er en sagsbehandlingstid på ca. 3-6 uger.
Generel forsinkelse
Hvis din SU er stoppet, fordi du er forsinket i uddannelsen, og det ikke skyldes forhold nævnt ovenfor, kan du søge om at få din SU sat i gang igen, når du har bestået det antal ECTS, der står i den afgørelse, som du har modtaget. Hvis du f.eks. består de manglende ECTS i juni, skal du i juni måned lave en ansøgning på minSU, hvor du søger om genoptagelse af din SU (minSU/RET DIN SU/Genoptag SU). Din ansøgning vil blive godkendt, når de manglende ECTS bliver registreret i STADS. Vær opmærksom på at du skal have lavet en ansøgning på minSU inden udgangen af den måned, du ønsker at søge SU for.
I dette informationsbrev har vi samlet relevant information om SU og SPS.
Du skal huske at tjekke din AAU-mail og e-Boks for informationer, da det er dit ansvar at holde dig orienteret.
Har du spørgsmål til din SU eller SPS, er du altid velkommen til at kontakte os. Se kontaktinfo nederst i informationsbrevet.
SU
Forhøjet fribeløb fra 1. januar 2022
Der er indgået politisk aftale om at forhøje fribeløbet, som er det beløb du må tjene ved siden af din SU med 4.000 kr. pr. måned fra 1. januar 2022.
Læs mere her: Satser for fribeløb
SU-ansøgningsfrister:
Der kan søges om SU fra den måned, hvor du registrerer en ansøgning på minSU. Dog er ansøgningsfristen for at søge om SU i december den 5. december 2022. Søger du efter den 5. december 2022, kan du tidligst søge om SU fra januar 2023.
Bemærk at 15. december 2022 er sidste frist for at godkende låneplan for 2022.
Læs mere her: Tidsfrister for at søge SU
Støttemeddelelse for 2023
I starten af december måned vil du modtage en ny støttemeddelelse for 2023 i din e-Boks, hvor du kan se din SU-tildeling i støtteåret 2023. Bemærk, at du skal godkende en ny låneplan for 2023, hvis du fortsat ønsker at få udbetalt SU-lån.
Studieaktivitet og studieaktivitetskontrol
Du skal være studieaktiv for at være berettiget til at modtage SU. Dette betyder, at du højst må være 6 måneder forsinket - svarende til 30 ECTS-points. Der foretages studieaktivitetskontrol 2 gange årligt, i henholdsvis marts og september måned, hvor det kontrolleres, hvor mange ECTS-points du har bestået, sammenholdt med hvor mange SU-klip du har modtaget. Hvis du ikke opfylder ECTS-kravet, vil din SU blive stoppet, og du kan først søge om at få din SU genoptaget igen, når du har bestået de manglende ECTS.
Er du blevet forsinket på grund af sygdom, rådsarbejde eller særlige forhold, kan der være mulighed for, at du kan få nedsat studieaktivitetskravet ved at søge om tillæg af klip.
Du skal være opmærksom på, at selvom du har fået godkendt en individuel studieplan af dit Studienævn eller har fået dispensation til at forlænge din uddannelse eller starte forfra, er dette ikke ensbetydende med, at du opfylder SU-reglernes krav om studieaktivitet og dermed er berettiget til at modtage SU.
Læs mere her: Studieaktivitetskontrol
Du er forsinket (f.eks. sygdom)
Hvis du bliver forsinket pga. sygdom, rådsarbejde eller særlige forhold, har du mulighed for at søge om tillæg af klip.
Du skal, inden du laver ansøgningen, være opmærksom på følgende:
· Du kan først søge, når forsinkelsen er sket. Dvs. hvis du er syg i indeværende semester (efterår 2022), kan du tidligst søge om tillæg af klip til februar 2023, når semestret er omme.
· Det er kun muligt at søge om tillæg af klip for perioder med SU og forsinkelse.
· Der gives som udgangspunkt ikke tillæg af klip til kronisk eller langvarig sygdom.
Du søger om tillæg af klip via minSU, hvor du efterfølgende skal maile kvitteringssiden til os sammen med din dokumentation og en kort redegørelse. I redegørelsen skal du med egne ord forklarer, hvordan din sygdom/særlige forhold har gjort, at du er blevet forsinket.
Læs mere her: Tillæg af klip
Fødselsstøtte
Får du et barn, imens du læser, kan du søge om ekstra SU-klip (fødselsstøtte). Du skal selv ansøge om fødselsstøtte via minSU under “ søg SU- fødselsstøtte”. Bemærk, at du ikke må søge officiel orlov fra universitetet, hvis du ønsker at få udbetalt fødselsstøtte.
Læs mere her: Fødselsstøtte
Ungdomskort/kilometerpenge
Du har mulighed for at søge om ungdomskort og i særlige tilfælde kilometerpenge.
Læs mere her: Ungdomskort
Rammeudvidelse
Har du en professionsbacheloruddannelse, et toårigt sidefag eller propædeutik, kan du under visse betingelser få en rammeudvidelse, dvs. ekstra klip til din kandidatuddannelse.
Læs mere her: Rammeudvidelse
SPS
Specialpædagogisk Støtte (SPS)
Har du en funktionsnedsættelse – et fysisk handicap, en psykisk eller neurologisk lidelse, eller er du ordblind/talblind, så har du mulighed for at søge om specialpædagogisk støtte (SPS). Støtten er individuelt målrettet dine behov og kan være forskellige hjælpemidler eller en mentor.
Vil du høre mere om dine muligheder, kan du kontakte SPS. Vi behandler naturligvis din henvendelse med fortrolighed. Ansøgningsskemaet finder du på sps.aau.dk.
SU og SPS
Har du spørgsmål til din SU eller SPS
Du vil kunne få svar på mange af dine spørgsmål om SU på su.dk og på su.aau.dk. Du kan finde svar på spørgsmål om SPS på spsu.dk og sps.aau.dk.
Hvis du skal aflevere dokumentation eller ansøgninger til SU og SPS på Aalborg Universitet, skal du sende det fra din AAU-mail til os.
Bemærk: SU og SPS har ferielukket: 23. december 2022 - 1. januar 2023
Venlig hilsen
SU og SPS – Aalborg Universitet
Info til nye studerende:
Velkommen til SU-kontoret på AAU. Her kan du få vejledning om SU-regler, samt vejledning om din konkrete SU situation.
Her på siden kan du læse mere om reglerne og om, hvordan du søger om SU. Hvis der kommer nye ændringer/regler informere vi også om dette.
Læs mere om SU til bacheloruddannelse og kandidatuddannelse. Det er vigtigt, at du sætter dig ind i reglerne, så du bl.a. er opmærksom på ansøgningsfrister og studieaktivitetskrav. Du søger om SU via minSU på su.dk, hvor du også kan læse mere om SU. Du kan søge, når du har sagt ja tak til pladsen og tidligst en måned før studiestart.
Studieaktivitet – du skal opfylde reglerne om studieaktivitet for at modtage SU.
Hjemmeboende/udeboende SU – hvis du flytter hjemmefra
Ungdomskort og kilometerpenge – hvis du ønsker at søge om transportrabat.
SPS – hvis du har en funktionsnedsættelse og har brug for studiestøtte.
Har du spørgsmål til din SU, er du altid velkommen til at kontakte SU.
Der er indgået aftale om, at det laveste fribeløb forhøjes med 4.000 kr. pr. måned gældende med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2022. Læs mere her.
SU
Kandidatuddannelse
Hvis du afslutter din bacheloruddannelse til sommer (inden udgangen af august), og starter på en kandidatuddannelse pr. 1. september 2022, skal du søge om SU igen til din kandidatuddannelse gældende fra 1. juli. Du kan tidligst søge fra den 1. juni 2022. Læs her hvordan du søger: kandidatuddannelse
Du kan ikke få SU i sommerferien, hvis du afslutter din bacheloruddannelse i maj eller tidligere.
Dispensationsramme på kandidatuddannelsen
Hvis du mangler et fag på din bacheloruddannelse pr. 1. september 2022, og samtidigt fortsætter på kandidatuddannelse på dispensationsrammen, så læs her, hvordan du forholder dig i forhold til SU: Dispensationsramme
Hvis du bliver forsinket på bacheloruddannelsen eller kandidatuddannelsen
Hvis du bliver forsinket, skal du forlænge din uddannelse på minSU. Dette gør du under ”Ret din SU – Forlæng uddannelse”. Du skal oplyse, at du søger om SU fra indeværende måned, ellers modtager du et afslagsbrev. Du kan modtage støtte så længe du stadig har SU-klip/slutlånsrater tilbage, og opfylder reglerne om studieaktivitet – se mere her:
Forsinket-i-uddannelsen
Fødselsklip - Nye regler
Får du et barn, imens du læser, kan du søge om fødselsklip. Du skal være opmærksom på, at der kommer nye regler vedr. fødsel og adoption pr. 1. august 2022, da der vil blive fuld ligestilling mellem kønnene i SU-systemet. Begge forældre kan få tildelt op til 9 fødselsklip. Enlige forsørgere kan få op til 12 fødselsklip. Du kan læse mere om fødselsklip her:
Nye regler for ekstra SU i forbindelse med fødsel og adoption pr. 1. august 2022 .
Søger du fødselsklip før den 1. august 2022, vil ansøgning blive behandlet efter de nuværende regler, hvor mor tildeles op til 12 måneders fødselsklip og far/medmor tildeles op til 6 fødselsklip. OBS: Mor kan tidligt søge om fødselsklip 2 måneder før termin og far kan tidligst søge om fødselsklip fra den måned terminen er sat.
Du skal selv ansøge om fødselsklippene via minSU. Du må ikke søge officiel orlov fra universitetet, hvis du ønsker at få udbetalt fødselsklip.
Rammeudvidelse
Har du en professionsbacheloruddannelse, et toårigt sidefag eller propædeutik kan du under visse betingelser få en udvidelse af din ramme, dvs. ekstra klip til din kandidatuddannelse. Du kan læse mere på Rammeudvidelse.
Ungdomskort/kilometerpenge
Du har mulighed for at søge om ungdomskort og i særlige tilfælde kilometerpenge. Du kan læse mere om ungdomskort og kilometerpenge på ungdomskort.dk.
SPS
Specialpædagogisk Støtte (SPS)
Har du en funktionsnedsættelse – et fysisk handicap eller en psykisk lidelse, eller er du ordblind eller talblind har du mulighed for at søge om specialpædagogisk støtte (SPS). Støtten er individuelt målrettet dine behov og kan være forskellige hjælpemidler eller en støtteperson.
Vil du høre mere om dine muligheder, kan du kontakte SPS på sps@aau.dk eller på 9940 9430 (telefonen er åben tirsdag og torsdag fra 10-12). Vi behandler naturligvis din henvendelse med fortrolighed.
SU og SPS
Har du spørgsmål til din SU eller SPS
På su.dk og på su.aau.dk vil du kunne få svar på mange af dine spørgsmål om SU.
På spsu.dk og sps.aau.dk kan du finde svar på spørgsmål om SPS.
Hvis du skal aflevere dokumentation eller ansøgninger til SU og SPS på Aalborg Universitet, skal du sende det til os fra din student mail (sikker mail).
Ferielukket
SU og SPS har ferielukket i uge 29 og 30 (18. -29. juli 2022)
Venlig hilsen
SU og SPS – Aalborg Universitet
Styrelsen kører i marts måned studieaktivitetskontrol. Der vil via e-Boks blive sendt breve ud til de studerende som ikke opfylder reglerne om studieaktivitet i slutningen af marts 2022. Hvis du modtager et brev i din e-Boks om, at din SU stopper, fordi du er studieinaktiv, så læs mere på siden om studieaktivitetskontrol.
Du kan også selv holde øje med din studiefremdrift på minSU under ”Se din SU – Studiefremdrift”.
Forsinkelse pga. Sygdom, rådsarbejde eller særlige forhold
Hvis din forsinkelse skyldes sygdom, rådsarbejde eller særlige forhold, kan du søge om tillæg af klip. Hvis du får tildelt tillæg af klip, vil ECTS-kravet blive nedskrevet og du vil have mulighed for at få din SU sat i gang igen. Læs om tillæg af klip på siden om forsinkelse i uddannelse.
Hvis vi modtager en ansøgning fra dig om tillæg af klip inden partshøringsfristen den 13. april 2022 kl. 12.00, vil din afgørelse om studieinaktivitet blive udskudt, og du vil modtage SU, imens vi behandler din ansøgning. Hvis vi modtager en ansøgning om tillæg af klip efter fristen, vil du stadig have mulighed for at få din SU sat i gang, men tidligst fra den måned vi modtager din ansøgning. Bemærk at der er en sagsbehandlingstid på 3-6 uger.
Generel forsinkelse
Hvis din SU er stoppet, fordi du er forsinket i uddannelsen, og det ikke skyldes forhold nævnt ovenfor, kan du søge om at få din SU sat i gang igen, når du har bestået det antal ECTS, der står i den afgørelse, som du har modtaget. Hvis du f.eks. består de manglende ECTS i juni, skal du i juni måned lave en ansøgning på minSU, hvor du søger om genoptagelse af din SU (minSU/RET DIN SU/Genoptag SU). Din ansøgning vil blive godkendt, når de manglende ECTS bliver registreret i STADS. Vær opmærksom på at du skal have lavet en ansøgning på minSU inden udgangen af den måned, du ønsker at søge for.
Fra 1. august 2022 gælder der nye regler for ekstra SU, når du får barn under uddannelsen. Du kan læse mere om de nye regler her: su.dk