Spring til indhold

Afkod jobopslaget

Nøglen til et godt, målrettet cv og ansøgning er jobopslaget. Start derfor ud med at afkode det. Det kan hjælpe dig til at forstå virksomheden og deres behov. Men hvordan kan du helt konkret gøre det?

Se guiden til at afkode jobopslaget

Afkod jobopslaget

Nøglen til et godt, målrettet cv og ansøgning er jobopslaget. Start derfor ud med at afkode det. Det kan hjælpe dig til at forstå virksomheden og deres behov. Men hvordan kan du helt konkret gøre det?

Se guiden til at afkode jobopslaget

Værktøj til at forstå jobopslaget

Start altid med at læse jobopslaget grundigt. Du skal sætte dig ind i virksomheden og forsøge at forstå deres behov. Det er hele grundlagt for at du kan "svare" på det, de "spørger efter".

Vi anbefaler, at du begynder med helt lavpraktisk at farvekode opslaget ud fra 4 kategorier:

1. Hvad?

Kig efter opgaver og metoder, faglige kompetencer samt erfaring og uddannelse.

2. Hvordan?

Hvilke personlige kompetencer, personlige værdier og motivation efterspørger de?

3. Hvem?

Hvilken målgruppe, skal du arbejde med?

4. Hvor?

Her ser du på virksomhedskultur, kollegaer og værdier.

Når du har gjort det, har du formentlig en meget bedre fornemmelse for, hvad de leder efter - og dermed de elementer, det er vigtigt, at du kommer omkring i din ansøgning.

Eksempel på et afkodet jobopslag

Sådan afkoder du jobopslaget

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Marketing

Sådan afkoder du jobopslaget

Find vigtige tematikker i opslaget

Hvilke faglige områder, opgaver, personlige kompetencer, værdier osv. er fremtrædende i opslaget? Der er som regel nogle elementer, der går igen.

De er en guide, når du skriver målrettet cv og ansøgning. Du skal matche din faglighed og dine kompetencer med det de efterspørger, og dit cv og ansøgning skal vise, at du kan det. Træk relevant erfaring og kompetencer frem og giv eksempler.

Stil spørgsmål og find svar

Brug din personlige og faglige nysgerrighed til at opstille relevante spørgsmål. Hvad er det egentlig, de mener i opslaget? Og hvad bliver du nysgerrig på at vide mere om? Skriv alle de spørgsmål ned, som kan gøre dig klogere.

Prøv først selv at finde svarene fx på Google, deres hjemmeside, sociale medier eller i pressen.
Til sidst spørger du andre. Måske kender du én, der arbejder i branchen eller et lignende job? Kontaktpersonen på opslaget er den allerbedste til svare på dine spørgsmål.

I dialogen med virksomheden kan du virkelig blive klog på, hvad jobbet går ud på. Her får du måske viden og indsigt, som de andre ansøgere ikke har, og som gør det lettere for dig at skrive målrettet ansøgning og cv.

Få en snak med AAU Karriere

Under hele din tid som studerende på AAU kan du gratis få karrierevejledning om alt, der har med din karriere at gøre. Du er måske i tvivl om, hvad du kan med din uddannelse, hvordan du kan sætte ord på dine kompetencer, eller måske har du brug for professionelle øjne på dit cv.

Kontakt karrierevejlederne og få en snak om lige præcis det, du har brug for.