Spring til indhold

Inspirationshistorie

Rune brugte sit netværk - fra projekt­samarbejde over praktik til det første job

Lagt online: 29.03.2017

Da Rune blev færdiguddannet, brugte han 3 måneder på jobsøgning, en masse afslag og en smule frustration. Heldigvis havde han et godt netværk fra projektsamarbejde og praktik, og det førte ham til hans første job.

Inspirationshistorie

Rune brugte sit netværk - fra projekt­samarbejde over praktik til det første job

Lagt online: 29.03.2017

Da Rune blev færdiguddannet, brugte han 3 måneder på jobsøgning, en masse afslag og en smule frustration. Heldigvis havde han et godt netværk fra projektsamarbejde og praktik, og det førte ham til hans første job.

OM RUNE STENDORF SØRENSEN

  • Alder: 27 år
  • Uddannelse: Engelsk og International Virksomhedskommunikation med specialisering i organisation og ledelse, AAU Aalborg
  • Dimittendår: 2016
  • Stilling og virksomhed: Marketingsmedarbejder hos ITW Engineered Polymers

Projektsamarbejde startede på Karrieremessen

Da Rune og hans projektgruppe skulle skrive deres bachelorprojekt, var de meget enige om, at det skulle være i samarbejde med en virksomhed. ”Vi havde lidt erfaring med det, da vi tidligere havde lavet et projekt sammen med Danske Bank. Her fik vi mulighed for at arbejde med virkeligheden på en anden måde end tidligere, og vi fik muligheden for at snuse lidt til arbejdslivet,” fortæller han. ”Der var derfor ingen tvivl om, at vi skulle forsøge endnu et samarbejde på bacheloren.”

Derfor deltog et af gruppemedlemmerne på Karrieremessen og skabte kontakt til ITW Engineered Polymers, som gruppen endte med at skrive projektet i samarbejde med. Rune og resten af hans gruppe havde en virkelig positiv oplevelse med projektsamarbejdet, der gled let og var lærerigt for begge parter. Virksomheden tog sig tid til at holde flere møder med gruppen under forløbet, gav dem lov til at interviewe medarbejdere og gav gruppen al den information, den havde brug for.

”Vi fik utroligt meget ud af hele processen, og vi fik mulighed for at undersøge komplekse problemstillinger i den virkelige verden,” siger Rune.

 

Virksomheden kendte Rune og vidste, hvad han kunne

På sit 9. semester skulle Rune i praktik, hvilket fik ham til at tænke på sit gode samarbejde med ITW Engineered Polymers.

”Jeg kontaktede ITW EP uopfordret i håbet om, at det ville være muligt at være hos dem. De viste hurtigt interesse, og vi afholdt et møde om mulige arbejdsopgaver. Arbejdsopgaverne var ikke relateret til bachelorprojektet, men dét at have skrevet projektet med virksomheden var helt sikkert afgørende for, at jeg fik praktikplads her,” fortæller han.

Samarbejdet under bachelorprojektet gav os mulighed for at vise nogle kompetencer, som jeg i enhver anden situation ikke ville have haft muligheden for at vise inden selve praktikken.

Rune Stendorf Sørensen

"Derfor var det en kæmpe fordel at kende virksomheden, at vide, hvem jeg skulle kontakte, og at virksomheden kendte mig. Da selve praktikken startede, følte jeg også, at min arbejdsgiver stolede på mig og ikke var bange for at sende opgaver min vej. Det resulterede i en rigtig god praktikperiode, hvor jeg fik lov til at arbejde med mange interessante områder".

 

Styrken ved netværket

Selvom Rune havde været opsøgende under sin studietid – både skrevet projekter i samarbejde med forskellige virksomheder, været på Karrieremessen, øvet sin elevatortale og fået tjekket sit cv hos AAU Karriere, lod jobbet vente på sig, da han endelig blev færdiguddannet i sommer.

”Der gik 3 måneder fra min sidste eksamen til mit første job. De 3 måneder bød som for alle andre nyuddannede på en masse afslag og en smule frustration. I de 3 månder var jeg i løbende kontakt med ITW EP. Efter praktikopholdet blev vi enige om at holde kontakten, når jeg engang var færdiguddannet. Desværre havde virksomheden svært ved at finde penge til at ansætte mig. Men efter 3 måneder dukkede der et behov for hjælp til marketingsarbejdet op, og her valgte marketingschefen heldigvis at kontakte mig. Det var som udgangspunkt en projektstilling på 2 måneder, som jeg naturligvis håbede på at få forlænget."

Rune var heldig - det hele endte med en fastansættelse! På billedet herover ser du Rune med sin chef umiddelbart efter at have underskrevet kontrakten.

Det er selvfølgelig lidt atypisk at få et job på denne måde, men det viser styrken ved netværk og ved at holde kontakten ved lige.

Rune Stendorf Sørensen

Se mulighederne i det uoplagte

ITW Engineered Polymers fremstiller bl.a. højstyrkecement til havvindmøllefundamenter. Det kan måske lyde som noget der ligger langt fra en kommunikationsuddannelse, men Rune er ikke i tvivl om, at de kompetencer, han har tilegnet sig på AAU, passer glimrende til denne type virksomheder.

”Lige nu arbejder jeg hovedsagligt med opbygning af hjemmesider. Her har jeg naturligvis gavn af de kompetencer inden for kommunikation, jeg har fået igennem mit studie, ” fortæller han. Desuden er Aalborg Universitets problembaserede tilgang også nyttig for Rune i hans arbejde.

 

Runes bedste råd til dig:

1.

Tag kontakt til virksomheder – skab et netværk!” råder Rune andre studerende og nyuddannede til.

2.

Selvom dét at skrive i samarbejde med en virksomhed kan lyde af mere arbejde, er det rigtig godt givet ud. Udover at projektet bliver langt mere spændende, giver det også en anden type erfaring, når problemstillingerne pludselig er virkelige på en helt anden måde. Desuden er det min erfaring, at arbejdsbyrden er nøjagtig den samme, som når man skriver uden en virksomhed.