Spring til indhold

Få ny viden og erfaring

Projekt­samarbejde

Ved at skrive semesterprojektet i samarbejde med en virksomhed eller organisation får du ikke kun mulighed for at arbejde på en virkelighedsnær case - du får også udvidet dit netværk. Men hvordan kommer du i gang med et projektsamarbejde, og hvad skal du være opmærksom på, når du starter et op?

Få ny viden og erfaring

Projekt­samarbejde

Ved at skrive semesterprojektet i samarbejde med en virksomhed eller organisation får du ikke kun mulighed for at arbejde på en virkelighedsnær case - du får også udvidet dit netværk. Men hvordan kommer du i gang med et projektsamarbejde, og hvad skal du være opmærksom på, når du starter et op?

Vi ved, at noget af det, der virkelig gavner på et cv, er at have haft en fod inden for i en virksomhed. Og derudover er der utroligt meget læring at hente i at samarbejde med nogen uden for universitetet. Det er heldigvis en mulighed for langt de fleste AAU-studerende at lave projektsamarbejde.

Hvad er et projektsamarbejde?

Du og din gruppe kan vælge at samarbejde med en virksomhed eller organisation, når I skal skrive jeres semesterprojekt. Det foregår som regel på en af disse måder:

  • Virksomheden har et prædefineret projekt (der måske ligger på AAU Jobbank), som du og din gruppe skal arbejde med.
  • Du og din gruppe kan lave et projektforslag, som I sammen med virksomheden kan udvikle til et endeligt projekt.

I har ikke nødvendigvis jeres daglige gang i virksomheden, men I har en kontaktperson, som giver jer de nødvendige informationer og sparring.

Hvorfor er det en god idé at samarbejde med en virksomhed i mit projekt?

Du lærer en masse om:

  • Din egen faglighed
  • Arbejdsmarkedet
  • Hvordan en virksomhed fungerer

Det får du ud af det:

  • Netværk
  • Noget på cv’et – samarbejder, konkrete virksomhedsnavne og måske endda resultater

Kom godt i gang med projektsamarbejdet

Onlinekurset hjælper dig i gang med projektsamarbejdet

I AAU KarrierE-læring kan du bl.a. lære om virksomhedernes virkelighed, og om hvordan det kan være en god idé at kontakte dem.

  • Find forretningsforståelse i modul 5.5.
  • Find uopfordret kontakt i modul 5.6

Læs om onlinekurset AAU KarrierE-læring og login

Få hjælp til at finde en samarbejdspartner

Måske oplever du, at det ikke altid er lige let at finde en virksomhed at samarbejde med. Det er et dybdegående stykke arbejde at søge et virksomhedssamarbejde. Du skal både have viden, idéen og argumenterne i orden. Hvis det er svært at finde en virksomhed at indgå i projektsamarbejde med, kan vi hjælpe dig. Book en karrierevejledningssamtale, hvor du kan få sparring på processen.

Kontakt AAU Karriere

Skriftlig aftale om projektsamarbejde

Du kan bruge en skriftlig aftale til at sikre, at du og din samarbejdspartner er enige om, hvordan projektforløbet skal foregå. Nogle virksomheder vil måske også foretrække at indgå en hemmeligholdelses- og rettighedsaftale. 

Brug AI til at finde ud af, hvad dine projekter kan bruges til

Det kan være svært at se en kobling imellem det projekt, man har lavet, og hvordan det kan bruges til noget uden for universitetet. Se, hvordan AI kan hjælpe med netop det.

Se et eksempel med gode prompts

Få en snak med AAU Karriere

Under hele din tid som studerende på AAU kan du gratis få karrierevejledning om alt, der har med din karriere at gøre. Du er måske i tvivl om, hvad du kan med din uddannelse, hvordan du kan sætte ord på dine kompetencer, eller måske har du brug for professionelle øjne på dit cv.

Kontakt karrierevejlederne og få en snak om lige præcis det, du har brug for.