Spring til indhold

Studiemiljødagen 2023

Dit bæredygtige studieliv

Studiemiljørådet slog d. 29. marts dørene op til den årlige studiemiljødag på Campus Aalborg, hvor årets tema var bæredygtighed.

Studiemiljødagen 2023

Dit bæredygtige studieliv

Studiemiljørådet slog d. 29. marts dørene op til den årlige studiemiljødag på Campus Aalborg, hvor årets tema var bæredygtighed.

Bæredygtighed i fokus

Temaet for årets Studiemiljødag i Aalborg var det bæredygtige studieliv. Formålet med dagen var at invitere jer studerende til at idéudvikle og komme med input til bæredygtige løsninger ift. studielivet på AAU. I fik også mulighed for at blive mere oplyst om, hvad I selv kan gøre for at leve et mere bæredygtigt liv.

Oplæg og workshops

Dagen blev indledt med en velkost fra Studiemiljørådets formandskab, prorektor Anne Marie Kanstrup og studerende Marie Elisabet Strøyberg. Her blev der bl.a. talt om vigtigheden ved fællesskaber og hvordan vi alle har et fælles ansvar for at bidrage til det gode studiemiljø.

Derefter blev der holdt oplæg om bæredygtighedsindsatser; både på verdensplan (via Verdensmålene) og nationalt plan. Afslutningsvist fik deltagerne et indblik i, hvordan AAU bidrager til den grønne omstilling.   

Efter plenumdelen gik deltagerne ud på de forskellige workshops.  Her kunne de deltagende studerende bidrage med deres idéer til bæredygtige løsninger til det fysiske studiemiljø på AAU. Det skete via de to workshops, der tog udgangspunkt i verdensmålsspil, hvor deltagerne kunne komme med konkrete bud på, hvordan hverdagen og studiemiljøet kan gøres mere bæredygtigt.

I workshoppen ’Hvor stort er dit klimaaftryk?’ fik deltagerne beregnet deres personlige CO2-udledningklimaaftryk på baggrund af data fra deres egen hverdag og vaner. I samme forbindelse fik de viden om og redskaber til, hvordan de kan reducere deres klimaaftryk. 

Sidst men ikke mindst trak en gruppe af studerende i forklæder, da Jespers Torvekøkken inviterede dem ind til et spændende kursus om 'zero waste cooking'. Her fik de studerende tips og tricks til at bruge rester og madaffald til at kreere lækre retter.

Aftensmad og brætspilshygge

I fællesskab spiste deltagerne aftensmad, der bestod af chili sin carne suppleret med en masse af de små retter og salater, som blev kokkereret til workshoppen ’zero waste cooking’. Den overskydende mad fik deltagerne mulighed for at tage med hjem, så intet gik til spilde. 

Dagen blev afsluttet med brætspilshygge, hvor de deltagende studerende gav sig i kast med diverse bræt- og kortspil, mens de fik tilbudt slik og chips. 

God stemning og evaluering

Dagen var præget af glade deltagere og god stemning. Der var en god blanding af hhv. danske og internationale studerende, samt studerende der kom alene og sammen i mindre grupper. Der var endvidere en god spredning på, hvilke uddannelser og semestre deltagerne gik på. Dette bekræfter, at Studiemiljødagen danner nogle gode rammer for at møde og skabe nye kontakter til medstuderende på tværs af hele AAU. 

Efter dagen blev der sendt en evaluering ud til deltagerne. Resultatet af den viste, at 94% var 'meget tilfredse' eller 'tilfredse' med dagen overordnet set, og 97% var 'meget tilfredse' eller 'tilfredse' med forplejningen. 

Blandt kommentarerne var der mange deltagere, der tilkendegav, at de havde fået meget ny viden med sig fra dagen, og særligt Jespers Torvekøkkens workshop om zero waste cooking fik meget ros.

Blandt nogle af de mange kommentarer om dagen kan nævnes: 

  • It was a wonderful event - with a balance of interesting information, engagement, socializing and lovely food. The activities were meaningful and have been really motivating for my commitment to the environment.
  • Det var en super fin introduktion til hvad AAU har lavet af forskellige tiltag ift. bæredygtighed.
  • Det var spændende at få indblik i, hvor langt Danmark var nået med de mål, der var blevet sat.
  • Der var mange forskellige oplæg, hvilket måske gjorde det til lidt meget at skulle forholde sig til, når det også var på engelsk. Men ellers spændende!
  • Even though I arrived late (so I am sure I missed a lot of good information) the presentations were so interesting and taught me something new. I didn't realize how much was happening within AAU around sustainability - I could see it on the surface (e.g the recycling bins) but now I found out what was happening 'behind the scenes'.
  • Det var fedt. Jeg fik en masse gode tips til mindre madspild, når jeg selv laver mad derhjemme. Og så var det også bare super hyggeligt og jeg fik snakket med nogle nye mennesker (‘Zero waste cooking’).
  • The cocking workshop was just amazing and we learned a lot and had a lot of fun (‘Zero waste cooking’).
  • Det var det fedeste arrangement!! Super spændende emne og megadygtige kokke! De var rigtige gode til at komme rundt og fortælle om metoder og sætte os i gang med forskellige bæredygtige opgaver (‘Zero waste cooking’).
  • God energi i præsentation og brugbart værktøj (‘Hvor stort er dit klimaaftryk’).

I nedenstående kan du se et udvalg af stemningsbilleder fra dagen.

Det bæredygtige studiemiljø i fokus

Hvis du har lyst til at læse mere om Studiemiljødagen i Aalborg, kan du finde en artikel vis nedenstående link.

Det bæredygtige studiemiljø i fokus

Studiemiljødagen 2023

Vi ses d. 29. marts!

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Marketing

Vi ses d. 29. marts!