Spring til indhold

Bliv buddy

Vi vil gøre alt vi kan for at hjælpe vores nye internationale studerende med at få et godt ophold på AAU og i DK. Derfor tilbydes de blandt andet en buddy. Som buddy kan du være med til at give dine nye internationale medstuderende et godt ophold.

Register dig som Buddy

En buddy er med til at gøre en afgørende forskel 

Som buddy, har du ofte en afgørende rolle i, at den nye internationale studerende får et godt ophold i Danmark og på AAU. Samtidig får du nye kompetencer, bl.a. indblik i andre kulturer, sprog, samfund - og du får en masse unikke oplevelser, mens du udvider dit netværk socialt og geografisk.

Hvad forventes af dig som buddy?

Din vigtigste opgave er at hjælpe dine nye internationale studerende med at få en god start på deres studietid. Vi hjælper dig naturligvis med masser af råd, vejledning og events som du og dine internationale studerende kan deltage i, helt gratis.

I nedenstående lister finder du vores forventninger til dig som buddy og råd til, hvordan du bliver en god buddy. Husk at orientere dig i listerne inden du tilmelder dig.

Læs mere om buddyprogrammet

Og at lære andre sprog og kulturer at kende, det er noget, der aldrig kommer dårligt tilbage senere i livet og er også en væsentlig del af diskussionen om værdien - apropos guld på gaden.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelunds tale til IDAs konference "Smider vi guld på gaden?" om internationale dimittender d. 10. januar 2023

Vil du tilmelde dig som buddy?

Er du interesseret i at blive buddy for nye internationale studerende, kan du tilmelde dig via formularen nedenfor.

Buddy-koordinatorerne kontakter dig herefter via e-mail 2-3 uger før studiestart og giver dig besked om, studerende, du skal være buddy for. Da der er løbende optag, er det muligt, at du vil kunne få tildelt en ekstra studerende efter første tildeling.

Vi teamer dig op med en anden buddy, som du kan kan vælge at sparre med og lave arrangementer sammen med.

Intro-seminar for alle nye buddies

Ca. 2 uger inden semesteropstart inviteres du til et intro-seminar sammen med alle øvrige buddies, hvor buddy-koordinatorerne vil sørge for at klæde jer godt på i rollen og hvor du samtidig har mulighed for at møde de øvrige buddies.

Du er meget velkommen til at kontakte vores buddykoordinatorer, hvis du har spørgsmål.

Har du tid?

Det er særligt i ugerne op til studiestart og månederne efter studiestart din rolle er vigtig. Overvej derfor, om du har tiden og hvis du skal på ferie/rejse udlands i længere tid, er det måske næste semester du skal melde dig i stedet.

Udfyld tilmeldingsformular

AAU Buddy Coordinators Emilia and Anna
AAU Buddy Coordinators Emilia and Anna

Kontakt buddy-koordinatorerne

Få mere information om buddy-ordningen:

E-mail: buddy@adm.aau.dk (Aalborg)

København og Esbjerg

For nuværende er programmet ikke aktivt i Esbjerg eller København. Er du interesseret i at hjælpe dine internationale medstuderende i København eller Esbjerg bedes du kontakte:

København: CPH Tutor tutor@cph.aau.dk

Esbjerg: Heidi Valdkilde Abrahamsen, hvj@staff.aau.dk 

Find os på sociale medier

Facebook: BuddyAAU.

Instagram: buddynetwork_aau