VISION, GRAPHICS AND INTERACTIVE SYSTEMS, CIVILINGENIØR

Fagligt indhold

Fagligt indhold

Med Vision, Graphics and Interactive Systems fra Aalborg Universitet får du en uddannelse, der kan bruges til at skabe løsninger til en bred vifte af problemer. Fra automatisering af overvågningsopgaver med ansigtsgenkendelse over indsætning af 3D-objekter i en billedstrøm, eller fremstilling af industrielle systemer til programmering af fx malerrobotter til brugercentrerede designprocesser og usability i alle former for interaktive softwaresystemer.

Se studieordningen for kandidatuddannelsen i Vision, Graphics and Interactive Systems. Her kan du finde detaljer om kurser og projekter samt information om uddannelsens lovhjemmel mm.

Der fokuseres på en række ingeniørfaglige discipliner i uddannelsen, hvoraf de vigtigste er machine learning (mønstergenkendelse og algoritmer til kunstig intelligens), user experience design med bl.a. kvantitative og kvalitative metoder til brugerevalueringer, computer- og robotvision, computergrafik og augmented reality samt metoder og værktøjer til realisering af løsningerne.

OBLIGATORISK FOR ALLE IKKE-AAU BACHELORER

Alle bachelorer, som ikke har deres bachelorgrad fra Aalborg Universitet, skal deltage i et kursus om problembaseret læring (PBL) som en del af deres 1. semesterprojekt. Bachelorer, som har fået merit for 1. semester, skal deltage i kurset, så det sikres, at de lærer at arbejde efter PBL-modellen. Læs mere om PBL her.

Nedenfor er findes en oversigt over de fire semestre samt links til beskrivelser af de enkelte moduler.

 

1. semester; Computer graphics

Projekt

Kurser

2. semester; Computer vision

​PROJEKT

kurser

Obligatorisk

Valgfag (2 vælges)

​3. semester; forskellige muligheder

På 3. semester skal du selv stykke dit semester sammen ud fra en række muligheder.

Mulighed A

PROJEKT

Kurser


Mulighed B

Projekt

Kurser


Mulighed C

Projekt

Kursus (1 vælges)


Mulighed D


Mulighed E

Projekt

Kurser

4. semester; kandidatspeciale

På 4. semester udarbejder du dit kandidatspeciale. Du kan lave dit speciale alene eller i en gruppe sammen med andre medstuderende.

Når du er færdig med uddannelsen, er du cand.polyt. (civilingeniør) i Vision, Graphics and Interactive Systems.

Læs mere om uddannelsen

Gruppe- og projektarbejde

Gruppe- og projektarbejde

Gruppe- og projektarbejdet på Aalborg Universitet giver dig mulighed for at få en spændende og lærerig studietid både fagligt og socialt.
 

Læs mere om gruppe- og projektarbejde