Operations and Supply Chain Management, Civilingeniør

Operations and Supply Chain Management, civilingeniør

Operations and Supply Chain Management, civilingeniør

Interesserer du dig for produktions- og forretningsudvikling? Og drømmer du om at arbejde med vidensdeling og planlægning på tværs af kontinenter og kulturer? Så er civilingeniøruddannelsen i Operations and Supply Chain Management (Virksomhedssystemer) noget for dig.

BEMÆRK

Operations and Supply Chain Management er fra optaget 2019 blevet oprettet som specialisering under den nye sammenlagte uddannelse Management Engineering. Læs mere her:

Management Engineering

 

”UDDANNELSEN HAR LÆRT MIG AT TÆNKE OG ARBEJDE ANALYTISK MED SPÆNDENDE PROBLEMSTILLINGER I SAMARBEJDE MED ERHVERVSLIVET”

Mark Fogh Pedersen, tidligere studerende

De fleste virksomheder opererer i dag globalt med datterselskaber og/eller samarbejdspartnere i bl.a. Østeuropa og Asien. Det stiller store krav til ledelse, vidensdeling og koordinering af salg og produktion på tværs af kontinenter og kulturer. Eksempelvis er det vigtigt at sikre, at produkterne har samme specifikationer og kvalitet, uanset om de fremstilles i Danmark eller Kina. Samtidigt er det væsentlig at have overblik over, om der er ledige ressourcer, når virksomheden indgår aftale om levering af kundeordrer eller igangsætter nye udviklingsopgaver.

Operations and Supply Chain Management er en 2-årig, engelsksproget kandidatuddannelse, der læses i Aalborg. Uddannelsen fokuserer på produktions- og kvalitetsledelse, supply chain management og informationsteknologi, og den giver dig en solid teoretisk og praktisk viden om ledelse og strategi samt værktøjer og systemer i virksomheder, der opererer globalt.

Hvert semester har et overordnet projekttema. Inden for dette tema udarbejder de studerende et projekt i grupper bestående af fire-seks studerende på 1. og 2. semester og en-tre studerende på 3. og 4. semester. Alle projekter gennemføres i samarbejde med en virksomhed, således at teorier og metoder fra undervisningen kombineres med praksis i industrien.

”JEG FANDT PROCESOPTIMERING SPÆNDENDE. SAMTIDIG HAR JEG ALTID VÆRET RIGTIG GLAD FOR TAL, HVILKET RESULTEREDE I, AT JEG NU LÆSER VIRKSOMHEDSSYSTEMER”

CECILIE DAMGAARD, STUDERENDE

Uddannelsen er et fuldtidsstudium, og studieformen er som på AAU’s andre uddannelser karakteriseret ved problembaseret projektarbejde i grupper. Dette medfører bl.a., at du som studerende skal forvente at arbejde tæt sammen med andre studerende hovedparten af tiden, ligesom det vil være et krav, at du møder frem stort set dagligt og tilbringer det meste af dagen på universitetet.

Som færdiguddannet civilingeniør (cand.polyt.) i Operations and Supply Chain Management har du en stor forståelse for teori, modeller, metoder og teknikker inden for fagområdet.

Du kan arbejde hos fx:

 • LEGO
 • B&O
 • Siemens
 • Grundfos
 • Danfoss
 • A.P. Møller
 • Vestas
 • Aalborg Industries
 • IBM
 • Microsoft
 • Novo Nordisk
 • Oracle
 • Implement (konsulentvirksomhed)

”AT PROJEKTERNE UDARBEJDES I SAMARBEJDE MED ERHVERVSLIVET TVINGER OS SOM STUDERENDE TIL AT TILPASSE LØSNINGERNE HELE VEJEN FRA IDÉ TIL IMPLEMENTERING”

Mark Fogh Pedersen, tidligere studerende


Se brochure om uddannelserne inden for globale forretningssystemer (pdf):
 

 

læs mere om fagligt indholdAnn Louise er kandidat i Operations and Supply Chain Management og nu Ph.D.-studerende på Aau

 

TESTIMONIALS


SOM STUDERENDE PÅ AAU MØDER DU …

PROBLEMBASERET LÆRING (PBL)

Aalborg Universitet er verdenskendt for sin unikke undervisningsform problembaseret læring (PBL). Arbejdsformen er værdsat og efterspurgt af såvel erhvervslivet som de studerende. I det problemorienterede projektarbejde er du i stor udstrækning selv med til at definere de problemstillinger, du arbejder med inden for de faglige rammer. Læs mere om PBL.

TEAMWORK

De studerende arbejder i forbindelse med projektarbejdet i grupper. Det giver bl.a. mulighed for, gennem samarbejde og arbejdsdeling, at udforske større og mere komplekse problemstillinger, end du ville kunne klare alene. Desuden har gruppearbejdet en social funktion, som gør, at du hurtigt lærer dine medstuderende at kende og har større mulighed for at føle dig hjemme på universitetet. Læs mere om teamwork som arbejdsform.

SAMARBEJDE MED ERHVERVSLIVET

Aalborg Universitet har et tæt samarbejde med erhvervslivet. Det betyder, at du som studerende kommer til at arbejde med virkelige problemstillinger fra virksomheder og organisationer. Dermed får du allerede, mens du studerer, mulighed for at få en erhvervsrettet og praktisk vinkel på dine akademiske kompetencer.

DIN UNDERVISER FORSKER

På Aalborg Universitet drives der forskningsbaseret undervisning. Det betyder, at dine undervisere forsker inden for samme fagområde, som de underviser i. Du får derfor tilgang til den nyeste viden og engagerede undervisere, der brænder for det, de underviser i. Undervisningsmaterialet er derfor ikke kun hentet fra bøger men kan fx også være aktuelle artikler fra tidsskrifter. Læs mere om undervisningen på AAU.

STUDIEBYEN AALBORG

Som studieby har Aalborg mange fordele. Byen er Danmarks fjerde største by, og hele 20% af kommunens indbyggere er studerende. Byen har meget at byde på inden for kultur, sport og fritid, men samtidig har den alligevel en overskuelig størrelse og et trygt miljø. Det er nemt at finde en god studiebolig i Aalborg sammenlignet med andre større universitetsbyer. Læs mere om at leve som studerende i Aalborg.


 

Læs mere om uddannelsen

Du får viden om

 • Udvikling og styring af globale produktions- og logistiksystemer
 • Projektledelse - Informationsteknologi - Økonomi
 • Medarbejderudvikling og organisation

Udannelsesfakta

Der er opstået en fejl - vi beklager - prøv igen senere