Networks and Distributed Systems, Civilingeniør

Networks and Distributed Systems, civilingeniør

Networks and Distributed Systems, civilingeniør

Har du lyst til at planlægge fremtidens bredbåndsnetværk? Kunne du tænke dig at designe sikkerhedssystemer? Eller drømmer du om at stå bag den næste AAU-satellit? Så er civilingeniøruddannelsen i Networks and Distributed Systems (Netværk og distribuerede systemer) på Aalborg Universitet noget for dig!

OBS! Der optages ikke studerende på denne uddannelse fra 2020


Som specialist i netværk og distribuerede systemer er der brug for dine kompetencer rigtig mange steder, blandt andet i forhold til de systemer som vi omgiver os med i hverdagen – det er små som store systemer, hvor computere indgår i en sammenhæng med omverdenen og andre computere.

Systemerne findes overalt, selvom vi ikke lægger mærke til dem i dagligdagen. Systemerne kan eksempelvis være systemer, som måler på fugtighed og temperatur som hjælp til klimakontrol i en bygning. Ved at indsamle data for fugtighed og temperatur, kan det videre bruges til at udforme en strategi for, hvordan man skal bruge radiatorer og ventilatorer.

Et andet system kan også være mobiltelefonsystemer, som i sig selv er en lille computer, der faktisk er kraftigere end de kontorcomputere, man brugte for få år tilbage. Mobiltelefonen skal kunne kontakte og blive kontaktet af et mobilnetværk, når der eksempelvis skal sendes SMS eller føres samtale. Her kan opgaven være, at lave en telefon som kan anvende flere forskellige teknologier alt efter behov. Det kan også være, telefonen skal kunne samarbejde med andre systemer. Endvidere kan der nævnes eksempler som:

  • Netbanker og betalingssystemer, som skal være ekstra robuste imod fejl og angreb.
  • Når vitale dele af biler eller tog kommunikerer skal fejl håndteres på en sikker måde, der beskytter fører og passagerer.
  • Når teleoperatøren udruller fremtidens bredbånd via fiberforbindelser eller trådløse net til de mobile brugere, skal der være styr på etableringsfasen såvel som brugsfasen - så der ikke tabes kunder og penge.

Som civilingeniør i Networks and Distributed Systems får du mulighed for at spille en afgørende rolle inden for udviklingen af sådanne systemer.

Bonusoplysninger om uddannelsen: 

  • Studiet foregår på engelsk, og der er gode muligheder for i løbet af studiet at samarbejde med studerende fra andre lande.

EN AF DE BEDSTE INGENIØRUDDANNELSER I VERDEN

Tager du en ingeniøruddannelse på Aalborg Universitet, kommer du til at gå på en af de bedste af slagsen. Vores ingeniøruddannelser blev i 2018 kåret som de fjerdebedste i verden af 178 eksperter adspurgt af Massachusetts Institute of Technology (MIT). I samme omgang blev AAU udnævnt som det bedste ingeniøruniversitet i Europa for anden gang på et halvt år.

Læs mere om uddannelsen

Du får viden om

  • Kommunikationsnetværk
  • Distribuerede realtidssystemer
  • Netværksperformance