Mechanical Design, Civilingeniør

Job & karriere

Job & karriere

INGENIØRER FRA AAU ER VELANSETE PÅ ARBEJDSMARKEDET, FORDI DE ER SPECIELT GODE TIL SAMARBEJDE, OG FORDI DE GENNEM STUDIEFORMEN MED GRUPPEARBEJDE HAR EN GOD FORSTÅELSE FOR AT LEDE OG FORDELE ARBEJDE

Som færdiguddannet maskiningeniør/civilingeniør (cand.polyt.) i Mechanical Design (Maskinkonstruktion) har du opbygget en stor viden inden for fagområdet på basis af teori, praktisk erfaring og den nyeste internationale forskning. Du kan varetage stillinger med stort ansvar på et højt fagligt niveau.

Du kan arbejde med fx:

  • afprøvning af vinger til vindmøller. Det indebærer, at du skal medvirke til at udvikle forsøgsopstillinger, som kan klare forsøg på en fuldvingeskala. Vingerne testes på forskellige måder, både mht. overbelastning og udmattelse. Da vingerne stadig bliver større, og der udvikles vinger af nye materialer, skal teknikker og udstyr til testning udvikles, hvor maskiningeniører indgår i et tværfagligt projektteam bestående af kolleger fra andre afdelinger. Du vil stå stærkt, da du er vant til fagligt brede projekter fra Aalborg Universitet Esbjerg, hvor du stifter kendskab med produktion samt opbygning og udvikling af maskiner.
  • at løse vedligeholdelsesopgaver på offshore platforme. Det kræver overblik, når en eller flere underleverandører skal kontaktes om en pris på løsning af bestemte opgaver. Der skal her tages hensyn til, hvor længe anlægget eventuelt skal stå stille, da down-time koster penge. Udførelsen skal derfor planlægges og koordineres med flere afdelinger samt underleverandører. Desuden skal der følges op og kontrolleres, om opgaverne bliver udført tilfredsstillende. Projekter af denne art opererer med store beløb og vanskelige arbejdsbetingelser. Du kan være projektleder fra første dag - en opgave du vil have kendskab til fra Aalborg Universitets projektorienterede undervisningsmodel, hvor du også lærer om management.
  • Rådgivning som konsulent. På Aalborg Universitet Esbjerg fornys vigtige computerprogrammer hvert år. Derfor vil du som nyuddannet maskiningeniør kende til de nyeste muligheder og anvendelser. Som konsulent får du et varieret arbejde med mange udfordringer, da du kan komme ud for at skulle arbejde med produktion den ene dag og dagen efter lave styrkeberegninger på en offshore vindmølle. Kontakt til andre mennesker er i fokus, og også her vil du være godt rustet gennem dine personlige erfaringer med gruppearbejdsformen på Aalborg Universitet.læs om optagelse og adgangskrav

Læs mere om uddannelsen

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere giver sparring på din karriere. Mens du studerer på AAU, kan du deltage i karriere- og jobrelaterede arrangementer og booke karrierevejledningssamtaler til en snak om fx:

  • Ansøgning og cv
  • Praktik- og studiejobsøgning
  • Kompetencer – både de faglige og de mere personlige
  • Gode værktøjer til at finde rundt i dine karrieretanker
  • At få hul på jobsøgningen, inden du bliver færdiguddannet

 

LÆS MERE OM AAU Karriere her