Information Architecture, Kandidat

Information Architecture

Information Architecture

Som studerende på kandidatuddannelsen i Informationsarkitektur arbejder du med brugerdrevet design af alle typer informationssystemer, f.eks. mobile apps, virksomhedshjemmesider eller kommunikationsplatforme.

OBS! Der optages ikke studerende på denne uddannelse fra 2020


På informationsarkitektur lærer du at designe, udvikle, analysere og evaluere informationssystemer ud fra en forståelse af brugeren, konteksten og de teknologiske begrænsninger. Dette giver dig mulighed for at deltage som design- eller projektleder i designprocessen.

Det, at gøre oplysninger tilgængelige online, er en afgørende del af det moderne liv. Som studerende på kandidatuddannelsen i informationsarkitektur arbejder du med at gøre information tilgængelig og interaktiv for en bred vifte af brugere i mange forskellige sammenhænge.

Du arbejder med at skabe sammenhæng mellem indhold, form, præsentation og organisering af indhold online og i andre it-systemer og sikrer, at brugerne møder brugervenlige systemer, samtidig med at organisationens eller kontekstens behov bliver opfyldt.

Kandidatuddannelsen i Informationsarkitektur beskæftiger sig med computer-medieret kommunikation; brugeroplevelse og brugercentreret udvikling er nøgleord på studiet. Dette giver dig mulighed for at udvikle, planlægge og udføre undersøgelser, der kombinerer teknologi, design og menneskelige faktorer og bringer viden ind i feltet for brugerdreven innovation.

Uddannelsen vil gøre det muligt for dig at designe letforståelig og effektiv informationsarkitektur, der tager hensyn til den menneskers brug af dine design med hensyn til f.eks. tankegang, søgning og navigation. Som sådan vil du stifte bekendtskab med metoder til at skabe brugercentreret design og udvikling, der understøtter menneskelig kommunikation, interaktion og forståelse.

 

SÆRLIGE FORHOLD

Uddannelsen sættes i bero forud for optaget 2020, således at der ikke optages flere nye studerende på uddannelsen fra 2020.

Hvis du vil vide mere om hvorfor uddannelsen sættes i bero er der udarbejdet en FAQ, samt du kan kontakte studievejledningen.

BEMÆRK: optaget 2019 forsætter uændret.

Du får viden om

  • Informationsarkitekturens retorik og økologi
  • Design af informationsarkitektur
  • Strategi for forandring