Control and Automation, civilingeniør

Control and Automation, civilingeniør

Control and Automation, civilingeniør

OBS! Der optages ikke studerende på Control and Automation fra år 2021. Denne uddannelse er lagt sammen med en anden uddannelse, og udbydes fremover som Electronic Systems:

Søg ind på Electronic Systems

Control and Automation, civilingeniør
Hvis du gerne vil arbejde med fx elektriske kredsløb, dynamiske systemer, reguleringsteknikker, matematik, netværk og design af styresystemer, så skal du læse til civilingeniør i Control and Automation (Regulering og automation) på Aalborg Universitet.

På Control and Automation på Aalborg Universitet kan du komme til at arbejde med eksempelvis vindmøller, kraftværker, robotter, varme- og kølestyring til industrien og udvikling af microsatelliter mm. Du kommer også til at beskæftige dig med emner som robust og optimal regulering, fejltolerante systemer, matematisk modellering af mekaniske og termiske systemer, styring af komplekse processor, etc.

I Danmark er der mange virksomheder, som anvender styring og regulering i deres produkter, og uddannelsen samarbejder med mange af disse virksomheder. Det er blandt andre Danfoss, Grundfos, B&O og Vestas. Der er altså mange spændende virksomheder og jobmuligheder både på det danske og det internationale arbejdsmarked.

en studerende fortællerPaula Emilia Orrico, cand.polyt. i Control and Automation

”Control and Automation var den helt rigtige kandidatuddannelse til mig. Det bedste ved uddannelsen var, at vi fik lov at afprøve den teori, vi blev undervist i, i laboratorierne, som er meget veludstyrede. Faktisk var dette en af hovedårsagerne til, at jeg valgte AAU.

AAU’s problembaserede læringsmodel passer rigtig godt til projektarbejdet, for den giver de studerende kompetencerne til at realisere teorien i praksis, og den giver dig øvelse i teamwork og implementering af praktiske løsninger. Min gruppe og jeg arbejdede fx med en robotarm (UR5), som efterligner en Android-enhed, der vipper frem og tilbage. Det var sjovt at arbejde med, for det er en anden form for implementering, og det kombinerede viden fra undervisningen med vores egen viden.

Enhver underviser, som jeg har talt med, var meget hjælpsom. Det var på et tidspunkt et kursus, som jeg var usikker på, og jeg bad underviseren om noget ekstra materiale, så jeg kunne komme tilbage på sporet. Han sendte mig masser af øvelser og forklarede dem for mig, så jeg bedre kunne forstå stoffet. Min vejleder var også rigtig god, og det var fedt, at vi kunne tale med ham om andre ting end lige projektet, fx emnerne for de kommende semestre og høre hans take på dem.

Min karrieredrøm er at arbejde på alle de områder, jeg kan komme til, hvor jeg kan anvende regulering på automationsprocesser.”

Paula Emilia Orrico, cand.polyt.

Paula arbejder i dag som automation engineer hos Tetra Pak i Italien.
 

EN AF DE BEDSTE INGENIØRUDDANNELSER I VERDEN

 

AAU er nr. 1 i Europa inden for ingeniørvidenskab     AAU er nr. 4 i verden inden for ingeniørvidenskab     AAU er nr. 1 på kvalitetsuddannelse under FN's verdensmål

Læs mere om uddannelsen

Du får viden om

  • Styrings- og reguleringssystemer
  • Dynamiske systemer
  • Industrielt fokuseret og motiveret avanceret proceskontrol

Fakta om uddannelsen

Sprog

Engelsk

By

Adgangskrav

Se Studieordningen