Valg undervejs i din uddannelse

 • +

  Valg undervejs i din uddannelse

  Hvilke uddannelser kan kombineres?

  På Aalborg Universitet er der en række muligheder for at kombinere bachelor- og kandidatuddannelser med tilvalgsfag og sidefag. Nedenfor kan du få et overblik over sidefag og tilvalgsfag. 
   

  Sidefag og tilvalgsfag på AAU

   

  Kandidatmuligheder

  Når du læser på en bacheloruddannelse på Aalborg Universitet, har du retskrav til at fortsætte på den kandidatuddannelse, der er den naturlige forlængelse af den bacheloruddannelse, som du går på, men du har oftest også mulighed for at vælge en anden retning end den, der betragtes som den naturlige overbygning (retskravskandidaten).

  Hvis du søger ind på en kandidatuddannelse, du ikke har retskrav til, så skal studienævnet på den nye uddannelse tage stilling til, om din bacheloruddannelse er adgangsgivende til den ønskede kandidatuddannelse.

  Til nogle kandidatuddannelser har studienævnet på forhånd taget stilling til, om uddannelserne er adgangsgivende. Hvis det er tilfældet, vil de adgangsgivende bacheloruddannelser fremgå på uddannelsens hjemmeside eller i din studieordning.
   

  Info om adgangskrav og studieordninger for uddannelser

  Ønsker du at kombinere din bacheloruddannelse med en anden kandidatuddannelse end den, din uddannelse giver retskrav til, skal du være opmærksom på hvilke særlige adgangskrav der kan gælde til den ønskede kandidat og at det ikke er 100% sikkert at du får en studieplads på den ønskede kandidatuddannelse. Sørg derfor altid for at have en plan B klar. 

  Det kan være en god idé at spørge studievejlederen fra den uddannelse du gerne vil søge optagelse på om adgangskrav, optagelse, studiemiljø og fagligt indhold på uddannelsen.
   

  Kontakt studievejlederen på uddannelserne

   

  Har du brug for vejledning om valg af uddannelse undervejs er du også altid velkommen til at kontakte AAU Studie- og trivselsvejledning.

  Kontakt AAU Studie-. og trivselsvejledning

 • +

  I tvivl om dit studievalg?

  Der er hjælp at hente, hvis du er i tvivl om valg af sidefag, tilvalg eller kandidat. Et godt sted at starte er hos studievejlederen på den uddannelse, du overvejer at søge optagelse på. Her kan du få mere at vide om uddannelsens opbygning, adgangskrav og faglige indhold.

  studievejledere på aau's uddannelser

 • +

  Valg af karriere

  Dit valg af sidefag, tilvalg og kandidatuddannelse får betydning for dine jobmuligheder. På AAU Karrieres hjemmeside kan du få vejledning om valg undervejs i studiet, f.eks. om studiejob, og om jobmuligheder efter studietiden. Benyt tilbud om cv-tjek og mange andre tilbud, der kan hjælpe dig videre.
   

  AAU Karriere