Hjælp til tanker om Ukraine-Rusland konflikten?

Krisen der for øjeblikket udspiller sig mellem Ukraine og Rusland er voldsom og bekymrer de fleste af os, men den skaber i særlig grad bekymring, stress, angst og usikkerhed blandt studerende fra de to implicerede lande.

Råd til hvordan du kommer igennem krisen

Det er svært at navigere i, hvordan man skal forholde sig, når en krise rammer. Når ens hverdag bliver vendt på hovedet, findes der ikke én rigtig måde at håndtere den på, men der kan være gode råd, som kan hjælpe. Studenterrådgivningen har udarbejdet en række gode råd til, hvordan du klarer dig igennem krisen.

Du kan se rådene her

Har du brug for at tale med nogen?

Hvis du er berørt af krisen og har brug for hjælp, kan du henvende dig hos flere forskellige aktører. Alle nedenstående tilbud er gratis for studerende.

 • +

  AAU Studie- og trivselsvejledning

  Du må meget gerne tage fat i en trivselsvejleder fra AAU Studie- og trivselsvejledning, hvis du har brug for at tale om, hvordan krisen påvirker dig, råd til at få styr på tankerne eller hvis du har brug for støtte til hvordan du håndterer studiet i denne kaotiske tid. Det kunne fx være vejledning om muligheden for at få udsat kurser, få orlov eller søge dispensation. 

  Klik her og læs mere om, hvordan du booker en samtale.

 • +

  Studenterpræsterne

  Studenterpræsterne tilbyder samtaler, hvor du kan få hjælp til at bearbejde sorg, ensomhed samt personlige og sociale problematikker, som måtte opstå ifm. krisen. Det er muligt at kontakte studenterpræsterne udenfor normale arbejdstider på telefon 24 98 46 70 og mail praesten@adm.aau.dk.

 • +

  Studenterrådgivningen

  Du har også mulighed for at række ud til Studenterrådgivningen, hvis du har behov for at tale om, hvordan krisen påvirker dig og gennem én eller flere samtaler at få hjælp til, hvordan du kommer igennem denne svære tid. Klik her og læs mere om, hvordan du booker en samtale.

Har du svært ved at håndtere studiet?

Hvis du er påvirket af krisen i en grad, hvor du ikke længere er i stand til at fortsætte dit studie på fuldtid, har du mulighed for at søge om dispensation grundet usædvanlige forhold. Det vil dog være dit studienævn, der skal tage stilling til, hvad der er muligt i dit tilfælde. Dette kan du læse mere om her.

Hvis du har brug for hjælp til at søge dispensation, er du velkommen til at opsøge hjælp hos AAU Studie- og trivselsvejledning.