nyhed

2 uger inde i sin graduate-stilling skulle Arshad præsentere sit projekt for cheferne

2 uger inde i sin graduate-stilling skulle Arshad præsentere sit projekt for cheferne

Da Arshad Masood blev færdiguddannet, begyndte spørgsmålene at rumstere: Hvilken vej var mon den rette for ham? Spørgsmålene ledte ham på vej, og i dag er Arshad graduate i et nystartet graduate-program, som fortsat har hans begejstring.

Lagt online: 02.02.2022

”Jeg havde ikke en glidende overgang, fra jeg blev færdiguddannet på AAU, til jeg fik min første stilling.
Jeg havde nogle klare interesser, men det svære var at afkode, helt præcist hvilken stilling eller hvilken karrieresti, jeg ledte efter. Derfor brugte jeg tiden efter studiet på at fastsætte, hvad jeg ville, og på at undersøge arbejdsmarkedet samt de processer, der gør sig gældende for at få sin første stilling. Det var i den periode, at jeg blev sikker på, at jeg ville lande en graduate-stilling”, siger Arshad.

 

Et graduate-program med rotation i forskellige virksomheder

Der er efterhånden mange forskellige graduate-programmer, hvor talentfulde nyuddannede ansættes i en virksomhed for en begrænset periode og kommer rundt i de forskellige afdelinger og lærer hele virksomheden at kende – et job, der kan åbne mange døre. Så for Arshad var næste skridt at finde de graduate-programmer, som var særligt interessante for ham.

”Forholdsvist hurtigt i min research blev jeg opmærksom på og interesseret i et nyt graduate-program: Co-Business Graduate Programmet. Det særlige ved programmet var, at programmet bestod af rotationer på tværs af virksomheder i stedet for et klassisk graduate-program, hvor man roterer på tværs af afdelinger."

"Det så jeg helt sikkert fordelen ved, fordi det så ville give mig muligheden for at komme rundt til nogle forskellige virksomheder, som arbejder i forskellige brancher, og som måske også indeholder forskellige kulturer og forskellige arbejdsgange,” siger Arshad.

Heldigvis for Arshad var hans interesse gengældt. Som én af de 6 ud af flere end 100 ansøgere, fik Arshad derfor en plads i graduate-programmet.

 

Ansvar, tillid og projektledelse

Alle seks nuværende Co-Business Graduates

”I Co-Business Graduate Programmet er det tydeligt for mig, at der et ønske om, at man er tilfreds med sit forløb, når man står på den anden side af ens rotation. Det gør også, har jeg oplevet, at der er et stort fokus på ens ønsker undervejs, og det er bare fedt at komme til en arbejdsplads, som vil lade en afprøve ens interesseområder.”

”For mit vedkommende var mit ønske at arbejde med projektledelse, og i dag sidder jeg med mit eget og vigtige projekt her i Sikkerhedsstyrelsen. Et projekt som jeg efter 2 uger i min første rotation skulle op og præsentere for cheferne og direktørerne til det store strategimøde. Den tillid og særlige tro på mig, synes jeg bare er megafed at opleve”, siger Arshad.

 

Esbjerg er en øjenåbner

Co-Business Graduate Programmet ligger i Esbjerg, men valget om at rykke sydpå var ikke svært. Arshad fortæller selv, at han mener, at mobilitet er vigtigt, hvis man gerne vil have det, man ønsker sig. Tidligere er Arshad også flyttet fra Aarhus til Aalborg for at tage sin foretrukne uddannelse, og igen i 2021 rykkede han rødderne op for at blive en del af graduate-programmet.

”For mig har det været fedt at flytte til Esbjerg og lidt af en øjenåbner. Man tænker måske ikke, at Esbjerg er verdens største by, men når man kommer hertil, finder man hurtigt ud af, at Esbjerg har mange af de samme muligheder, som man også har i for eksempel Aarhus, som jeg er flyttet hertil fra.”

”Jeg tror, der er lidt for enhver smag her, og der er mange muligheder både i forhold til jobmuligheder efter graduate-forløbet, men også i forhold til det sociale og fritidsaktiviteter. Der var også nemt for mig at finde et sted, hvor jeg ville bo, som samtidig lå tæt på min arbejdsplads og byen.”

 

Graduate-programmet giver netværk, kompetencer og udvikling

Lige nu søger Co-Business Graduate Programmet igen graduates til jobstart i september 2022, og i den forbindelse har Arshad også et par ord til dem, der overvejer at søge.

”Helt kort vil jeg sige, at man i programmet hele tiden udvikler sig, når man er de forskellige steder, og man udvikler hele tiden sine kompetencer, og så er rotationerne uden tvivl også med til at sikre os et solidt netværk i Esbjerg, som bliver godt at have i fremtiden. Hvis du er en person, der godt kan lide forskellige opgaver og at prøve kræfter med forskellige arbejdsområder og forskellige virksomheder, så vil jeg klart opfordre dig til at søge”, siger Arshad.

 

Om Arshad Masood

Om Arshad Masood

Uddannelse: Operations and Innovation Management

Dimittendår: 2020

Job: Graduate i Co-Business Graduate Programmet, tilknyttet Sikkerhedsstyrelsen og skal i rotation ved Semco Maritime og Blue Water Shipping

 

Om Co-Business Graduate Programmet

Om Co-Business Graduate Programmet

Co-Business graduate Programmet er udviklet og faciliteret af Education Esbjerg.

De søger lige nu 16 graduates inden for Organisationsudvikling, Jura, Finans, Forretningsudvikling samt IT, digitalisering og teknologi til opstart senest 1. september 2022.

Graduate-forløbet varer 2 år, og hver graduate roterer mellem 3 virksomheder, og kommer på kurser og teambuilding med de andre graduates.

De virksomheder, de kommende graduate kan komme ud i, er Deloitte, Blue Water, Esbjerg Kommune, Skattestyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen, NemByg, Telesikring, Kirk Larsen & Ascanius, Semco Maritime og Viking Life-Saving Equipment.

Søg senest 23. februar 2022

Hør mere i Co-Bu Talk 10. februar 2022 kl. 15.00-16.30

Video: Mød to Co-Bu graduates: Mathilde & Arshad