Studenterorganisationer

Studenterorganisationer på AAU

For nogle er det lyden af knitrende film på den gode gamle biografmanér, der trækker. For andre er det deltagelse i det studenterpolitiske arbejde og for en rigtig stor del, er det frivilligt arbejde i AAU's caféer. Om du vil være blandt de aktive studerende er helt op dig selv, og det samme er gældende for din eventuelle arbejdsindsats, der kan være alt fra beskeden til passioneret. Fælles for alle AAU's studenterorganisationer er, at de altid er glade for folk, der tager initiativ.

Nedenfor kan se du en alfabetisk liste over de mange studenterorganisationer, som kunne være interessante for dig. Hvis du har tilføjelser eller rettelser til listen over studenterorganisationer, er du meget velkommen til at kontakte aau@aau.dk

Aalborg Studenterrevy
Aalborg Studenterrevy fungerer som et samlingspunkt for studerende ved de videregående uddannelser i Aalborg, som har lyst til at udfolde deres kreative sider gennem revy.
 

AASI - Aalborg Studenternes Idrætsforening
AASI - Aalborg Studenternes Idrætsforening er en sportsklub med tætte bånd til Aalborg Universitet. Har du lyst til at dyrke sport sammen med andre studerende er dette stedet for dig. I øjeblikket er vi aktive inden for aerobic, badminton, fodbold, håndbold, svømning, volley og cykling.
 

AGENDA
Agenda er de studerendes blad, der giver de godt 14.000 studerende på AAU mulighed for at læse mere om Aalborg Universitet og byen. Agenda skriver om alle sider af studielivet - både de faglige og sociale.
 

AIESEC
AIESEC er en international, upolitisk organisation, som arbejder for at udvikle og fremme unge ansvarlige ledere via et unikt  globalt samarbejde mellem erhvervsliv og uddannelsesinstitutionerne.
 

BEST
BEST - Board of European Students of Technology - er en upolitisk og ikke-kommerciel studenterorganisation, drevet af studerende, for studerende. BEST arbejder for at fremme kommunikation, samarbejde og udvekslingsmuligheder for studerende i hele Europa.
 

Caféerne - BasisBaren, Café-du-ve', Havestuen, Mærkbar, O'Sohn Baren
Caféerne har åbent stort set hver fredag i løbet af både efterårs- og forårssemesteret og tilbyder et omfattende sortiment af arrangementer, der spænder vidt fra fastelavnsfester, boatrace og oktoberfest til live-musik og stand-up. 
 

DE-klubben
DE-klubben er en social klub for de studerende ved E- og S-studienævnene bl.a. studierne elektronik, datateknik, sundhedsteknologi, produkt- og designpsykologi, medialogi, idræt og industriel medicin.
 

DJØF
DJØF er Danmarks Jurist og Økonomforbund, som har en afdeling for studerende, der bl.a. giver medlemmer adgang til rådgivning om praktikophold, ansættelsesvilkår, karrierevalg, løn m.m.
 

DM Studerende 
DM Studerende er Dansk Magisterforenings fagforening for studerende. Som de universitetsstuderendes fagforening arbejder DM Studerende for at sikre medlemmerne de bedste vilkår, mens de studerer, samt for at forberede dem til arbejdsmarkedet og arbejdslivet efter studiet.
 

DSE - De Studerendes Erhvervskontakt
DSE er en non-profit studenterorganisation, der arbejder for at skabe kontakt mellem de ingeniørstuderende og erhvervslivet
 

FoFoDaLa - Foreningen For Danske Landinspektørstuderende
FoFoDaLa er en studenterorganisation, der har til formål at virke initierende for arrangementer af både faglig og social karakter på landinspektøruddannelsen i Aalborg og Ballerup.
 

Frit Forum
Frit Forum er en studenterorganisation med et socialdemokratisk værdigrundlag. Studenterorganisationens formål er at samle studerende med interesse for politik og samfundsforhold til debatarrangementer og andre aktiviteter.
 

IAESTE
IAESTE - International Association for the Exchange of Students for Technical Experience - arbejder for at fremme international forståelse gennem udveksling af teknisk videnskabelige studerende til studierelaterede traineeforløb i udlandet.
 

IDA Nord
Ingeniørforeningen IDA er en moderne interesseorganisation og fagforening for tekniske og naturvidenskabelige akademikere og studerende.
 

Kammerkoret
Koret har siden sin begyndelse i 1995 været et forum, hvor de musikstuderende har kunnet udøve kormusik af høj kvalitet
 

Kommunikation og Sprog
Kommunikation og Sprog er en organisation for kommunikations- og sprogfolk på det danske arbejdsmarked og på uddannelser inden for kommunikation og sprog.
 

KFS - Kristeligt Forbund for Studerende
KFS er en landsdækkende kristen studenterorganisation, som er åben for alle, der vil deltage i fællesskabet eller vide noget om kristendom.

Merkur
Merkur er en studenterorganisation for bachelor- og kandidatstuderende på International Virksomhedskommunikation (SIV) med det formål at holde arrangementer, der skaber sammenhold på studiet og kontakt til erhvervslivet.
 

Shakespeare Company
Shakespeare Company er en teaterforening, der hvert år opsætter et stykke af Shakespeare. Shakespeare Company øver en gang ugentligt på Studenterhuset, og alle er velkomne.
 

Sexperterne
Foreningen består af studerende fra medicin og medicin med industriel specialisering som underviser i seksualundervisning på folkeskoler i Aalborg og det øvrige Nordjylland. Vi afholder to gange årligt et lille seminar, så vores medlemmer kan lære, hvordan man underviser. Kom og vær med!
 

Studenterhuset
Studenterhuset danner rammerne om en lang række begivenheder i Aalborg, og er dermed et af de vigtige sociale tilbud i byen. På Studenterhuset kan man altid møde andre studerende - nye venner, kærester, finde et værelse og læse dagens avis.
 

Studenterpræsten
Studenterpræsten tilbyder et åbent forum og et fællesskab, hvor der tumles med livets "store" spørgsmål, og hvor du kan være med efter tid og lyst. I løbet af semestrene afholdes forskellige arrangementer, som behandler filosofiske, moralske, samfundsmæssige og religiøse spørgsmål, arrangementerne annonceres løbende på AAU.
De kan også hjælpe dig som faglige konsulenter i forbindelse med projektskrivning eller med udførelse af kirkelige handlinger såsom dåb og bryllup. Deres kontorer ligger på hhv. Fibigerstræde 15 og i Studenterhuset, og du er velkommen til at kigge forbi, men for at undgå at gå forgæves bør du ringe eller maile i forvejen.
 

Studenterradioen
Aalborg Studenterradio er en lokalradio for alle Aalborgs indbyggere, hvor målgruppen primært er studerende på Aalborg Universitet.
 

Studentersamfundet
Studentersamfundet er en tværpolitisk studenterorganisation, der på tværs af partier og etniske forskelle, arbejder for at gøre Aalborg Universitet til et bedre sted at studere.
   

UNF - Ungdommens Naturvidenskabelige Forening
UNF er en forening hvis formål er at fremme interessen for naturvidenskab og teknologi blandt unge. 
 

UniFitness
UniFitness er et træningscenter for ansatte og studerende på Aalborg Universitet. UniFitness udbyder holdtræning, og uanset om du er til hård kredsløbstræning eller smidighedstræning, har UniFitness et hold, der passer til dig.
 

Unge Kommunikatører (UngKom)
UngKom er en frivillig forening, som henvender sig til studerende og nyuddannede kandidater med interesse for kommunikation. Hvert semester afholder UngKom spændende arrangementer om aktuelle problemstillinger, hvor aktører fra erhvervslivet inviteres til at komme og fortælle om deres vinkel på et emne. UngKom skaber således netværk mellem de studerende og erhvervslivet. Alle interesserede kan deltage i arrangementerne.
 

UniRun
UniRun er Aalborg Universitets motionsløb for alle – studerende som ansatte - med tilknytning til AAU, Biblioteksskolen og Sundheds CVU.
Det handler om at være med. Det handler om at have det sjovt. Og det handler om at træne andet og mere end hjernecellerne. Motion er næring til læring!